Інгредієнти:
ТІСТО
-
350 гр борошна
-
230 гр вершкового масла
-
60-120 мл холодної води
- 5
ст.л. цукру
-
1/4 ч.л. солі
НАЧИНКА
-
Густе повидло або будь-які ягоди
-
Яєчний жовток
- 1
ч.л. молока
Приготування:
1.
Борошно, сіль і цукор перемішайте. Додайте масло і знову добре перемішайте,
поки суміш не буде нагадувати грубу хлібну крихту.
2.
Влийте 1/4 склянки Повільно ВОДИ. Тісто має склеюватися в руках. При
необхідності додайте ще води. Перемішайте ще півхвилини. Тісто покладіть в
миску, закрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на 20 хв.
3.
Тісто викладіть на розгортальні дошку, посипану борошном, і тонко розкачати ~
3-5 мм.
4.
Формочкою для нарізки печива вирізуйте сердечка.
5.
Деко застеліть папером для запікання. Готові сердечка тісто покладіть на деко і не глибоко застроміть дерев'яну
шпажку.
6.
Покладіть начинку. Закрийте другим шматком тіста. Скріпіть 2 шматка тіста,
так щоб начинка не витекла
7.
Готовий пиріжок змастіть яєчним жовтком. Зробіть 3 отвори на
верхній стороні пиріжка гострим ножем або виделкою.
8.
Випікайте в нагрітій духовці до 175 градусів 20-25 хв.
Немає коментарів:
Дописати коментар