понеділок, 7 вересня 2015 р.

Айстра з бісеру

1) Починаємо роботу з жовтою серединки. Для цього відріжте шматок золотої дроту довжиною приблизно 50-60 см. Тепер наберіть 13 жовтих бісерин і зробіть петельку, залишивши кінець 5 см. Знову наберіть 13 бісерин і якомога ближче до першої, закрутіть другу петельку. Всього у мене вийшло 18 петель по 13 бісерин.

Тепер потрібно закріпити петельки на ніжці. Я взяла мідний дріт 1 мм, приблизно 40 см, склала вдвічі і скрутила. Тепер навколо кінчика цієї ніжки потрібно обмотати петельки, щоб отримати серединку квітки. На малюнку №2 видно результат того, що вийшло у мене. Оскільки дріт товста, то при її складанні на кінці утворюється досить велика петля, яка фіксує жовті петельки на місці.
2) 2. Другий етап - це плетіння наступного ярусу петель з білого бісеру. Відріжте дріт близько 70 см. Наберіть 21 бісеринку і закрутіть петельку. Повторюйте петельки з 21 бісерин білого бісеру, поки у вас не закінчиться дріт. У мене вийшло 20 петель.
Зверніть увагу на те, що всі петельки повинні складатися з непарної кількості бісерин!
3) Відріжте максимально довгий шматок дроту і зробіть петельки по 32 23 білих намистинки. Звичайно ви можете це зробити за 2 рази, щоб не мучитися з дуже довгою дротом. Думаю, що два шматки по 60 см вам вистачить. Тепер отримані петельки від малих до великих примотати навколо жовтої серединки квітки. Наприкінці закріпіть їх додаткової дротом, щоб вже точно нічого ні куди не сповзло і залишалося на місці. (Малюнок 3)
4) Наступний ряд лепесточков досить довгі, з цього вам потрібно буде відрізати по 60 см дроту, робити петельки і знову відрізати дріт для петель. Наберіть 31 фіолетову бісеринку, закрутіть петельку і продовжуйте повторювати такі петельки, поки у вас не вийде 30 шт. Тепер збільшуємо довжину петель і набираємо по 37 бісерин. Всього я зробила 15 петель по 37 бісерин. І заключний ряд пелюсток складається з 15 петель по 43 фіолетові бісеринки. (Рис. 4)
5) Примотати всі готові петельку по наростаючій навколо квітки. Закріпіть додатково дротом, щоб добре зафіксувати кінці дроту на стеблі. Надайте потрібну форму кожному пелюсточки, вони повинні дивитися в верх і бути вигнутими.
(Рис.4)
Листочки для айстри!
6) Розмір і довжину зелених листочків я робила різну. Навколо самого квітки я закріпила 8 листочків і 2 на ніжці. Для початку відріжте зелену дріт 20-25 см, наберіть 51 бісеринку, замкніть в петлю так, щоб з одного боку у вас залишився короткий кінець 5 см, а з іншого довгий. Короткий кінець дроту опускаємо вниз, а на довгий набираємо бісер, піднімаємося вгору, робимо оборот навколо кінця листочка, знову набираємо бісер і опускаємося вниз, кінці дроту скручуємо разом.
(Рис.5)
Далі можете набирати ні 51 бісеринку, а 47, 49 або 53 і т.д.
Збірка
7) Закрутіть зелені листочки навколо бутона айстри, замотуючи додаткової дротом. Примотати два листочка до ніжки квітки. Наприкінці залишилося оформити ніжку айстри зеленої флористичної стрічкою. Обмотайте квітка, починаючи зверху і до самого низу. (Рис.6)

Ну от і все! удачі вам!




Немає коментарів:

Дописати коментар