пʼятницю, 10 липня 2015 р.

4 Незвичайних види рукоділля

Всі ми знаємо поширені види рукоділляце вишивка, вязання, шиття. Якщо вам не до душі стандартні види домашнього рукоділля – тоді для вас підійдуть незвичайні і навіть екзотичні види рукоділля, якими ви можете зайнятися у вільний час.
1. Декупаж
Існує таке незвичайне творче захоплення, як декупаж. Що ж таке декупаж? Потрібно вибрати
серветку з красивим зображенням, вирізати вподобане зображення і акуратно приклеїти на поверхню обраного предмета (це можуть бути шкатулки, свічки, меблі, різний посуд). А щоб захистити роботу від пилу, її покривають спеціальним лаком. Взагалі, для декупажної творчості, підійде все, що вам не шкода порізати: картинки, фотографії, красива тканина, серветки. Для роботи вам також знадобляться ножиці, клей, пензлі і лак.
2. Твістінг
Друге незвичайне хобі – це твістінг. Твістінг – це створення різних фігур за допомогою спеціальних куль, призначених для моделювання. Згадайте клоунів в цирку. З довгих надувних кульок, вони згортали різні фігурки тварин, в основному собачок. Однак з таких кульок, можна зробити не тільки собачку, а все, що душі завгодно – квіти, гірлянди, скульптури. Для твістінгу необхідні ножиці, кульки різної форми, нитки і матеріал, з якого буде створюватися каркас для скульптури.
3. Фелтінг
Третій вид домашньої творчості – це фелтінг і Фільц. Фільц і фелтінг є різними видами валяння шерсті. Використовуючи непряденну шерсть, можна створювати різні іграшки, взуття, одяг, фігурки, сумки, капелюхи та інші аксесуари. Для роботи вам буде потрібна спеціально підготовлена ​​шерсть, поролонова губка, спеціальні голки та інші матеріали залежно від виду виробу.
4. Ліплення з марципану і солоного тіста
Одним із самих чудових видів творчих занять є солоне тісто і марципан. Солоне тісто є спеціальним тістом для ліплення. До складу приготування солоного тіста входять: борошно, вода і трохи солі.

Марципан також є тістом, однак склад такого тіста інший. Роблять марципан з мигдального борошна і цукрової пудри (або цукрового сиропу). З марципана і солоного тіста ліплять різні фігурки і композиції. Для ліплення з солоного тіста та марципана потрібні інструменти для моделювання, а також різні барвники, прикраси та аксесуари.

Всі види рукоділля прекрасні по-своєму. Вибирайти найбільш близький вашому серцю вид домашньої творчості, і приступайте до створення вашого майбутнього шедевра. Хто знає, можливо в найближчому майбутньому, ваше хобі перетвориться на джерело додаткового прибутку!

Немає коментарів:

Дописати коментар