четвер, 30 липня 2015 р.

Декупаж свічки

Багато хто боїться чомусь декупаж свічки, а даремно - це найпростіший вид декупажу, у мене на відкритих майстер-класах з цим завданням навіть діти справлялися!


Матеріали: 
біла свічка;
серветки для декупажу (або будь-які інші 3-х шарові серветки)
маленька свічка-таблетка;
чайна ложка;
бинт;
контури, гліттер - за бажанням. 
1. Насамперед, вибираємо відповідний за тематикою і розміром мотив на серветці, бажано, щоб він був на білому фоні, так буде простіше. Мотив на білому фоні вириваємо (саме вириваємо) максимально близько до контуру. Якщо ж Ви вибрали мотив на темному, кольоровому тлі - тоді варто ретельно його вирізати по контурах, не залишаючи припусків. Після цього знімаємо зайві два білих шару з серветки - вони нам не потрібні, працювати будемо тільки з тим, що з малюнком.
2. Далі запалюємо нашу свічку-таблетку. Перед цим варто прибрати зі столу всі зайві обрізки паперу, якщо у Вас широкі рукави - закатати. Беремо чайну ложку, і тримаючи внутрішньою стороною над свічкою, нагріваємо її. Важливо нагрівати ложку саме з внутрішньої сторони, інакше потім Ви забрудните свою роботу кіптявою, яка неминуча при нагріванні ложки над свічок.
3. Прикладаємо наш мотив до свічки, притримуючи по краях, і починаємо плавно погладжувати тильною стороною розігрітій ложки. (Відразу обмовлюся, для тих, хто переживає за ложку - кіптява легко змивається.) Погладжувати потрібно починати з центру. Рухи повинні бути плавні, спокійні. Така собі «медитація» Парафін підтоплюється і просочує серветку наскрізь. Не варто затримувати довго на одному місці ложку, оскільки можуть вийти непривабливі «ями», які не вийде прибрати в кінці. Час від часу підігріваємо ложку над свічкою-таблеткою. Таким чином проходимся по всьому мотиву.
4. Обов'язково потрібно перевіряти картинку на наявність світлих плям - це означає, що в тому місці парафін не розплавиться і не просочив серветку. Вся картинка повинна як би «вплав» в свічку, стати напівпрозорої. Тому не поспішаємо. Якщо Ви вибрали картинку на білому фоні, як у мене, то зайва біла частина серветки просто розчиниться, стане невидимою.
5. Після того, як Ви обробили подібним чином весь мотив, перевірили на наявність огріхів, переходимо до фінальної частини. У процесі роботи наша свічка стала нерівною, залишилися смуги, сліди від ложки, загубився блиск - це легко виправити. Беремо шматочок бинта, складаємо його і просто натираємо всю свічку. Всі нерівності підуть, і свічка буде як нова. Особливо, звичайно, не старайтеся - а то можна так і картинку здерти.
6. Ось так виглядає наша робота на даному етапі. Можна вже залишити і так, а можна продовжити декорувати.
7. Я вирішила ще додати трохи глітером, щоб результат був більш святковий. Але, тут не перестарайтеся, 8-е Березня - все-таки не Новий рік. В ідеалі використовувати спеціальні контури і гліттер для свічок, або ж перевірити ті що є під рукою на предмет горіння, оскільки про пожежну безпеку забувати теж не варто.

8. Чекаємо, коли глиттер висохне, і милуємося результатом.







Немає коментарів:

Дописати коментар